lagere graad + middelbare graad

Kinderatelier

Op maandag na school en woensdagnamiddag wordt in Sint-Lukasacademie kinderatelier gegeven, we noemen dit de lagere graad. Met deze cursus willen we kinderen van 6 tot 10 jaar enthousiast aanspreken.

Op een speelse manier worden veel verschillende technieken aangeleerd waarmee de kinderen volop kunnen experimenteren. Al doende leren ze meer over tekenen, schilderen, boetseren, collage, driedimensies, samenwerken...

Het doel is creativiteit bij te brengen zodat hun artistieke persoonlijkheid kan ondersteund en verbreed worden.

Tijdens een virtuele reis door de tijd en de wereld krijgen ze zo speelenderwijs een ruimere kennis van cultuur en kunst.

Jeugdatelier

Op woensdagmiddag (van 13.00 uur tot 16.50 uur) wordt er jeugdatelier gegeven.
Deze cursus richt zich tot jongeren van 12 tot 17 jaar.

Bij leerlingen van 8 tot 14 jaar neemt de zin van abstractie toe, gaan beredenering en kritische zin zich ontplooien en heel dikwijls lelden naar een gebrek aan zelfvertrouwen. De spontane en directe plastische uitbeelding ligt hen niet meer.

Het doel van de cursus is zelfexpressie, het uiten van je eigen ideeën en gevoelens op papier of in andere materialen. Waar het om gaat is op een plezierige, aangename manier, samen met mensen van het vak en leeftijdsgenoten, zijn eigen creativiteit exploreren.

Download hier de brochure van de middelbare graad.

Sint-Lukas Academie Brussel - deeltijds kunstonderwijs
Groenstraat 156, 1030 Schaarbeek, email: academie.schaarbeek@skynet.be, tel/fax: 02 217 15 14, webontwerp: © ThomSten 2010 - 2018