Sint-Lukas Academie Brussel

omgeving

De Sint-Lukasacademie is een instelling van het deeltijds kunstonderwijs (DKO). We richten ons op kinderen (6 tot 12 jaar), jongeren (12 tot 18 jaar) en volwassenen (18 jaar en meer) die in hun vrije tijd de mogelijkheden van de beeldende kunsten willen verkennen.
Wij bieden u, geheel naar onze unieke pedagogie, een kwalitatief onderwijs op maat in zowel creatieve als kunstbeschouwelijke opleidingen.

Met de invoering van het nieuw decreet op het deeltijds onderwijs op 1 september 2018 heeft de Sint-Lukasacademie haar aanbod aangepast en geactualiseerd. Nieuw in ons aanbod is het atelier digitale kunst en een opleiding in de kunstbeschouwing. De opleiding specalisatie is gereorganiseerd naar de nieuwe regelgeving. Hierdoor wordt de specialisatie de enige opleiding waar toelatingsvoorwaarden gelden.

gebouw
gebouw
gebouw
gebouw

Foto's Pascal Provost

Praktisch

De Sint-Lukasacademie biedt nu ook de mogelijkheid om een opleiding te volgen in een snel of een traag traject. Het snel traject voorziet in twee avonden van 4 lesuren gedurende 5 jaar, terwijl het traag traject voorziet in één avond van 4 lesuren gedurende 10 jaren.

Kortlopende opleidingen:
De opleiding kunstbeschouwing: 1 dag van 4 lesuren om de 2 weken gedurende 3 jaar
De opleiding specialisatie: 2 avonden van 4 lesuren gedurende 2 jaar

De lessen starten op 3 september 2018 en het schooljaar loopt tot 30 juni 2019. Het deeltijds kunstonderwijs volgt de vakantieperiodes van het secundair onderwijs.

Alle informatie is onder voorbehoud van de uitvoeringsbesluiten van het nieuwe decreet.

Sint-Lukas Academie Brussel - deeltijds kunstonderwijs Groenstraat 156, 1030 Schaarbeek academie.schaarbeek@skynet.be 02 217 15 14 ©ThomSten