interieur


De optie interieur omvat 4 jaar hogere graad + 2 jaar specialisatiegraad.

Actueel wordt meer en meer aandacht geschonken aan het kader waarin men leeft: milieuvriendelijkheid, compact sfeervol wonen in een stadsomgeving, ... Maar ook het inrichten van het interieur. Veel mensen kijken regelmatig naar interieurtijdschriften, bezoeken meubel- of interieurbeurzen. Er is duidelijk vraag naar informatie over interieurinrichting. De bedoeling van de opleiding binnenhuiskunst is hierop een antwoord te geven.

Een zeer divers gamma aan atelierprojecten - gaande van algemene interieurinrichting, over meubel- tot objectontwerp wordt als keuze aangeboden.
Naast het aanleren van basistechnieken als ruimte-opmeting, plantekenen, schetsen en kleurwerking kan je dus je eigen atelierparcours samenstellen.

Eén avond per week krijg je naast de ondersteunende theorie ook Autocad- en Sketchup-computertekenen aangeboden, en wordt een inwijding gegeven in kunstgeschiedenis, grafisch-digitale technieken (o.a. Photoshop) en op regelmatige basis een culturele avond bestaande uit het bezoeken van relevante lezingen en tentoonstellingen.

Kortom, een volwaardige interieuropleiding als uitdaging voor studenten die op zoek zijn naar persoonlijke ontplooiing.


Kunstgeschiedenis

De cursus kunstgeschiedenis wordt gegeven in alle richtingen van de hogere graad vanaf het derde jaar.

De algemene kunstgeschiedenis (3de en 4de hogere graad, 2 lesuren om de twee weken) legt de nadruk op de kunsthistorische verkenning, terwijl de bijzondere kunstgeschiedenis (1ste en 2de specialisatiegraad, 2 lesuren om de twee weken) een kunstbeschouwelijke thematiek ter discussie stelt.

Deze cursus nodigt u uit op een denkbeeldige wereldreis. We doorkruisen de wereld en speuren naar getuigen van de ouder, moderne en hedendaagse kunst. Elke les vertrekt vanuit het beeld zelf. We staan stil bij één concreet kunstwerk voor een diepgaande bespreking en trekken dit voorbeeld open naar een ruimere kunsthistorische en kunstbeschouwelijke situering. Een rijke beeldillustratie daagt uw kijken, verbeelden, begrijpen, verwachten, denken en oordelen uit, want de basisfilosofie van dit ondersteunend vak Is dat we onze kunstervaring vergroten naarmate we deze basisvermogens kunnen mobiliseren.

Sint-Lukas Academie Brussel - deeltijds kunstonderwijs
Groenstraat 156, 1030 Schaarbeek, email: academie.schaarbeek@skynet.be, tel/fax: 02 217 15 14, webontwerp: © ThomSten 2010 - 2018